Letnji kurs engleskog jezika u UK - Iskustvo Mie Manojlović

Letnji kurs engleskog jezika u UK - Iskustvo Mie Manojlović

Mia Manojlović nam prenosi svoje viđenje letnjeg kursa engleskog jezika u Londonu. Mia je za svoj kurs odabrala prelepi grad Canterbury i magični Canterbury Christ Church kampus. Kurs je podrazumevao intenzivne časove engleskog jezika u kombinaciji sa oblascima većih gradova i znamenitosti. Naša grupa je provela u Canterbury gradu dve nedelje, a Mia se potrudila da odgovori na najčešća pitanja u vezi kursa.

Očekivanja i realnost: Da li su očekivanja ispunjena?

Kada sam se odlučila za kurs engleskog jezika u Velikoj Britaniji, imala sam jasne ciljeve: očekivala sam da ću poboljšati svoje jezičke veštine, ali i da ću imati priliku da uronim u englesku kulturu i upoznam ljude iz različitih delova sveta. Sada, nakon što sam završila kurs, mogu sa sigurnošću reći da su sva ta očekivanja u potpunosti ispunjena. Ne samo da sam unapredila svoje znanje engleskog jezika, već sam i doživela bogatstvo britanske kulture i stekla prijatelje za ceo život.


Program kursa: Savršena kombinacija učenja i uživanja

Program kursa je osmišljen tako da pruži savršenu ravnotežu između nastave i uživanja. Jedan dan smo na časovima, a drugi dan u obilascima, što omogućava studentima da maksimalno iskoriste svoje vreme u Engleskoj. Jedan dan provodimo u nastavi, gde se fokusiramo na gramatiku, vokabular, akcenat i englesku kulturu, dok sledeći dan posvećujemo istraživanju prelepog Londona i okolnih gradova. Ujutru počinju časovi, koji traju po sat ipo, sa pauzama od 30 minuta između časova i pauzom za ručak. Časovi su bili izuzetno zanimljivi, a vreme je prolazilo brzo. Uveče smo uživali u različitim aktivnostima poput fudbala, košarke, pravljenja narukvica, igre i gledanja filmova. 

Ovaj pristup pružio nam je jedinstvenu priliku da upijemo britansku kulturu direktno iz prve ruke, dok istovremeno usavršavamo jezik. Program takođe uključuje vikend-izlete u prelepe gradove poput Brajtona, Oksforda i Kembridža, koji su uključeni u cenu kursa. Ovi izleti ne samo da obogaćuju iskustvo, već i omogućavaju studentima da istraže raznovrsne aspekte Engleske.


Aktivnosti na Kampusu: Uživanje u svakom trenutku

Canterbury Christ Church kampus na kome se održava kurs nudi širok spektar vannastavnih aktivnosti koje dodatno obogaćuju iskustvo studenata. Bilo da se radi o uzbudljivim igrama kao što su Bingo, Talent Show, i Just Dance, ili kreativnim aktivnostima kao što su Movie Making i Scavenger Hunt, ima nešto za svakoga. Za ljubitelje zabave i muzike tu su Disco, Karaoke, i Film Night, dok oni koji vole izazove mogu uživati u Murder Mystery i Quiz Night.

Ove aktivnosti ne samo da pružaju zabavu, već i pomažu studentima da se bolje upoznaju i povežu, čineći svaki trenutak proveden na kampusu nezaboravnim.


Energija na kampusu: prijateljstvo i druženje

Na kampusu sam se osećala odlično. Svi su bili izuzetno ljubazni i druželjubivi, što je značajno doprinosilo mom pozitivnom iskustvu. Tokom dve nedelje u Velikoj Britaniji, zbližili smo se i povezali sa studentima iz raznih zemalja. Bilo je divno upoznati nove ljude, deliti s njima razne trenutke, bilo da smo se zabavljali u slobodnom vremenu ili radili zajedno na kursu. Ta povezanost i prijateljstva su učinili boravak još prijatnijim i nezaboravnim.

Izleti: Nezaboravne avanture u Londonu

Svi izleti su imali svoje posebne čari. Međutim, najviše bih istakla prvi dan kada smo obišli London. Taj dan je bio zaista nezaboravan. Prošetali smo kroz prelepe ulice i uživali u veličanstvenim pogledima na London Eye, Big Ben, St. James’ Park i Buckingham Palace. Taj početni dan mi je posebno u sećanju, jer je predstavljao moj prvi korak u Englesku i otkrio mi čari glavnog grada Britanije.


Preporuka: Da li bi preporučila letnji kurs u Londonu?

Prezadovoljna sam celokupnim iskustvom i svakako bih preporučila ovaj kurs svima koji razmišljaju o tome. Ako ste u dilemi da li da se prijavite, budite sigurni da će vam ovo iskustvo doneti mnogo više od očekivanog. Kvalitet nastave, prilika za upoznavanje novih ljudi i jedinstveni trenuci koje ćete doživeti učiniće da svaki trenutak proveden na kursu bude vredan. Ovaj kurs nije samo prilika da unapredite svoje jezičke veštine, već i da obogatite svoj život novim prijateljstvima i nezaboravnim iskustvima.